Groote Lindt verzaakt in de tweede helft bij DCV

09 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft in de uitwedstrijd bij DCV, na een 0-0 ruststand met maar liefst 5-0 verloren. Na de overwinning thuis tegen Soccer Boys waarna er opnieuw naar boven gekeken werd dient De Lindt nu weer op haar tellen te passen. Het kreeg in de vijf uitwedstrijden dit seizoen al in vier daarvan 5 doelpunten tegen en het elftal zal zich dus beter moeten wapenen. Als verzachtende omstandigheid kan worden gewezen naar het opnieuw ontbreken van maar liefst 8 spelers. Een dergelijk groot aantal laat zich, ondanks een brede selectie, ook bij Groote lindt voelen.

Dat er een grote nederlaag geleden zou worden bij DCV daar zag het aanvankelijk zeker niet naar uit. Sterker nog: De Lindt had de score moeten openen en had de mogelijkheden om deze zelfs uit te breiden!  Echter de normaal trefzekere aanval kon de mooie kansen niet omzetten in een voorsprong. Vaak ontbrak de concentratie in de eindfase. Zelfs een 3 tegen 1 aanval was niet besteed aan Groote Lindt en werd slecht uitgespeeld. Ook DCV liet zich niet onbetuigd maar de beste kansen waren voor Groote Lindt in de eerste helft. Echter wanneer de kansen niet worden omgezet op het niveau van de tweede klasse dan krijg je de rekening gepresenteerd.

In de tweede helft was DCV de bovenliggende partij en waar De Lindt in de eerste helft in verzuim bleef daar benutte DCV wel zijn kansen. Een fraai schot van de rand van de ’16’ betekende de 1-0 en toen na balverlies DCV snel omschakelde lag de 2-0 erin. Hierna werd het een zeer matige vertoning van Groote Lindt. Het elftal gaf niet meer thuis en kon de bakens niet meer verzetten. DCV rook haar kansen om De Lindt een grote nederlaag toe te brengen en liep ook uit naar maar liefst 5-0! Een forse nederlaag dus voor Groote Lindt, dat na 2 keer geel voor linksback Danny Muller ook nog het laatste kwartier met  10 man diende te spelen.

Volgende week speelt Groote Lindt een cruciale wedstrijd bij de rode lantaarndrager Lombardijen. Het elftal zal zich komende week moeten herpakken en maximaal moeten opladen om op ‘zuid’ een goed resultaat te halen.