Groote Lindt boekt terechte overwinning op Soccer Boys.

02 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft tegen Soccer Boys uit Bleiswijk een knappe en zwaar bevochten overwinning geboekt. De belangrijke 1-0 overwinning kwam in de tweede helft tot stand en het was Rimaikel Geertruida die de trekken uiteindelijk overhaalde.

Groote Lindt mist momenteel de nodige spelers en ook afgelopen zaterdag kon er om uiteenlopende redenen geen beroep worden gedaan op 6 tot 7 krachten. Dit liet zich met name in de openingsfase voelen waarbij de ploeg even zoekende was. Soccer Boys was dreigend via de lange crosspass richting de flankspelers. Dit leverde enkele goede kansen op voor de ploeg die voor zaterdag al 10 punten had verzameld. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd echter meer en meer in evenwicht zonder dat er sprake was van goed voetbal. Beide ploegen maakten er een povere eerste helft van. Veel passes kwamen niet aan waardoor er sprake was van een rommelige eerste helft.

De tweede helft startte met een wissel waarbij Marcel van Berkel in het veld kwam om het nodige werk op het middenveld te verzetten. Ook nu hielden beide ploegen elkaar in evenwicht al was Groote Lindt deze keer wat dreigender aanwezig voor de goal. De schrik zat er even goed in toen in de 60ste minuut Pim Opraus opeens op de grond lag. Het was onverantwoord en onmogelijk om verder te spelen. Hoewel bij kennis diende hij per brancard van het veld te worden gedragen . De wedstrijd lag circa 10 minuten stil.

Hierop volgde een dubbele wissel aan de kant van Groote Lindt. Nicky van der Ent en Gerson Duarte kwamen het veld in. Groote Lindt ging nog aanvallender spelen en wilde de overwinning afdwingen. De wedstrijd kantelde in het voordeel van Groote Lindt. Nicky van der Ent zorgde ervoor dat het elftal meer aan voetballen toekwam en De Lindt had weinig meer te duchten van Soccer Boys. Het was uiteindelijk Rimaikel Geertruida die het hoofd koel hield en Groote Lindt liet juichen. Hierna verzuimde Groote Lindt de wedstrijd in het slot te gooien. Enkele fraaie kansen liet men onbenut waardoor de spanning er tot het einde toe in bleef. Rond de klok van 16:30 was daar het verlossende eindsignaal en voegde Groote Lindt drie punten toe. Het klom daarmee over de tegenstander van as zaterdag DCV naar een 11e plek op de ranglijst met slechts vier punten achterstand op de nummer 5 Spirit en ook slechts 1 punt voorsprong op nummer 13 SV Bolnes om nog maar eens aan te geven hoe klein de verschillen zijn in de zware afdeling west 2D .

De Lindt kan uiteraard alle steun gebruiken komende zaterdag! We zullen met een bus naar DCV afreizen en u kunt zich hiervoor opgeven via de website.

Op de bijgevoegde foto zien we Marcel van Berkel in duel met speler van Soccer Boys. Fotografe: Wilma van Strien