Handbaldames sv Conventus nemen de volle punten mee uit Papendrecht

28 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan in het kampioenschap door DES’72 te verslaan. Een sterke eerste helft was voldoende, waarna de overwinning in de tweede helft niet meer in gevaar zou komen.

Conventus wist voor de wedstrijd dat tegenstander DES niet onderschat mocht worden: directe concurrent in het kampioenschap Vires et Celeritas had een week eerder nog tegen het team uit Papendrecht gelijkgespeeld. De Zwijndrechtse dames begonnen fel aan de wedstrijd, waarbij het team aanvallend met een hoog tempo veel druk kon zetten en in de verdediging vooral het centrum van het veld opzocht. Aanvankelijk ging de strijd nog gelijk op, maar vervolgens begon de strategie te werken: de tegenstander kon alleen nog van grote afstand of vanuit de lastigere hoeken schieten. Zo kon Conventus langzaam aan een voorsprong werken, welke met een 9 – 14 ruststand al vijf punten bedroeg.

Na de ruime voorsprong kon het spel in de tweede helft langzaam worden geconsolideerd. Hierbij liet het team zich iets teveel meeslepen in het spel van DES, waardoor de voorsprong nauwelijks meer zou groeien. Desondanks kon het team na zestig minuten speeltijd een ruime 16 – 23 overwinning laten noteren, waarmee het concurrent Vires et Celeritas tot één punt in het kampioenschap nadert.

Ook het tweede herenteam nam de volle punten mee uit Papendrecht door met 13 – 18 te zegevieren, terwijl het derde damesteam met 20 – 18 twee punten tekort kwam op Snelwiek. Het eerste heren- en het tweede damesteam kwamen zondag niet in actie.