Conventus kan weer naar boven kijken na een oppermachtige overwinning

21 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn goed op weg om de zwakke seizoenstart weer goed te maken. Voor het tweede weekend op rij slaagde de selectie van coach Peter Jonker er in om met een ruim verschil de overwinning te pakken, waarmee het team alweer dichtbij de kop van het kampioenschap komt.

Conventus reisde afgelopen weekend naar Roosendaal, waar het team in Keep Fit ’70 een team trof dat al één overwinning meer dan Conventus had gescoord. Hek leek dus een moeilijke wedstrijd te gaan worden en in de eerste helft bleken beide teams ook erg aan elkaar gewaagd. Na een moeilijke start kon Conventus met slechts een nipte 5 – 7 voorsprong de rust in gaan.

Dit spelbeeld veranderde duidelijk in de tweede helft: Conventus kende geen problemen met het uitspelen van de aanvallen en kon veelvuldig tot scoren komen. In totaal zou het team in de tweede helft maar liefst zestien maal tot scoren weten te komen, waar Keep Fit de bal slechts zes maal door Conventus’ korf wist te krijgen. Zo werd de strijd een onverwacht oppermachtige 11 – 23 overwinning voor het Zwijndrechtse team.

Met de tweede overwinning op rij staat Conventus nog maar twee kampioenschapspunten achter de nummer één in het kampioenschap: Dubbel Zes.