Groote Lindt gaat vol voor de winst tegen CWO maar blijft met lege handen achter.

14 september 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de tweede wedstrijd van het seizoen was het duidelijk dat De Lindt vol voor de drie punten wilde gaan. Het werd hierbij niet geholpen door de vroege achterstand en helaas was er in de eindfase een hoofdrol in negatieve zin voor de leidsman.

Zoals gezegd was de wedstrijd nog geen 2 minuten oud toen De Lindt al tegen een achterstand aan keek. Een corner schoot door en kon worden binnen gelopen bij de 2e paal. Groote Lindt moest in de achtervolging en deed dan ook. De scherp vlaggende grensrechter voorkwam aanvankelijk nog de gelijkmaker maar het was uiteindelijk toch Michael Slingerland die een fraaie voorzet van Pim Opraus over de keeper heen kopte en op mooie wijze de 1-1 op het deze dag in gebruik genomen scorebord bracht. Groote Lindt rook kansen en ging op jacht naar een voorsprong. Dit lukte voor de thee niet en zodoende gingen beide ploegen met een gelijkspel rusten.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld maar De Lindt diende op haar hoede te zijn voor de snelle uitvallen en de dreigende aanvallers van CWO. Het dichtste bij een voorsprong was Groote Lindt. De kopbal van Gerson Duarte had een beter lot verdiend dan de onderkant van de lat maar helaas voor iedereen met een rood wit hart stuiterde de bal het veld weer in.

Wat De Lindt ook probeerde, met nog een aanvaller extra, zo dichtbij kwam men niet meer. En daar was in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de fatale tegenaanval. Daar waar iedereen dacht dat de doelman van Groote Lindt, Roland Rijckevorst, de bal uit de lucht zou pakken was het de slimme aanvaller van CWO die voor iedereen zichtbaar de bal met de hand meenam en deze in het lege doel schoof! Voor iedereen zichtbaar maar helaas niet voor de leidsman. Dat de speler het na afloop ook beaamde en de scheidsrechter zijn excuus maakte voor het feit dat hij het niet gezien had maakte het alleen maar extra zuur. Groote Lindt was bestolen van minimaal 1 punt.

Het spelbeeld van vandaag geeft echter vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week gaan we op bezoek in Strijen om aldaar tegen de plaatselijke trots trachten de eerste punten van het seizoen te pakken.