Sensationele en memorabele stunt: Groote Lindt 1 na zevenklapper toch 2e klasser

08 juni 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Er zijn soms van die wedstrijden die je nooit meer vergeet. Voor diegene die ervoor gekozen hadden niet naar sportpark Bakestein te komen: je heb wat gemist! Wat een sensationele middag hebben wij als Groote Lindt de 6e juni beleefd met zijn allen. Een ontketend Groote Lindt heeft NSVV vanaf minuut 1 in een bizar tempo bestookt met aanvallen en heeft het opgebracht om 120 minuten alles te geven en overal op het veld druk te geven zonder de organisatie uit het oog te verliezen. Na 90 minuten stond de 5-0 op het scorebord wat een verlenging betekende en na 120 minuten meeslepend voetbal was het 7-0.

Wie dacht dat Groote Lindt het na vorige week had opgegeven kwam bedrogen uit. Het was al in de afgelopen week te bespeuren dat het elftal er voor wilde gaan. Ook de organisatie rondom de wedstrijd is intact gebleven alsof we niet 5-0 achterstonden. Het eerste elftal kwam zaterdagochtend samen bij het restaurant Devilpaviljoen om na een gezamenlijke wandeling, een lichte sportlunch en een goede bespreking, waarbij natuurlijk ook het geheim van Columbia is uitgelegd, richting sportpark Bakestein te komen.

Het was daar rond de klok van 13:00 al lekker druk, het grote terras was geheel rood-wit, de balonnenboog stond klaar en de opkomst was al voorbereid. Aangezien ook onze gasten uit Numansdorp behoorlijk wat supporters hadden meegenomen was er wederom sprake van en fraaie entourage om in te voetballen. Na een geweldige opkomst waarbij het  publiek zich onverwachts verbaal flink liet gelden met het nodige vuurwerk stonden beide ploegen gereed voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het was Groote Lindt dat het initiatief zocht in de openingsfase en het ook pakte. Er was tenslotte wat recht te zetten. Na reeds vijf minuten was daar de zo gewenste vroege voorsprong. Het was Steven Kramer die de bal over de lange doelman van NSVV  wist te koppen en de 1-0 aantekende. Sportpark Bakestein ging er eens goed voor zitten (of staan). Terecht zo bleek want De Lindt bleef aandringen en NSVV begon al met tijdrekken, de ballen ideeloos naar voren te schieten en zo nu en dan forse overtredingen. Een van de slachtoffers was Marcel van Berkel die met zijn gezicht  in aanraking kwam met de elleboog van zijn tegenstander en zich moest laten vervangen na 10 minuten om naar het ziekenhuis te gaan voor 6 hechtingen . Gek genoeg kwam er geen enkele kaart aan te pas. Pim Opraus was zijn vervanger. Na circa 20 minuten de mooiste goal van vandaag. Een mooie pass werd direct perfect terug gelegd op Steven Kramer en met een fantastisch schot stond de 2-0 op het scorebord. Toen rond de 30ste minuut Steven Kramer opnieuw na fraai terugleggen met een diagonale kopbal de 3-0 aantekende sloeg de paniek toe bij NSVV.

Er stond natuurlijk ook wat op het spel en met nog maar 2 doelpunten verschil en een uur te spelen was het zeker nog niet gedaan. NSVV bleef volharden in het lukraak wegschieten van de bal om maar vooral niet nog meer doelpunten tegen te krijgen en schuwde ook het nodige fysieke geweld niet. Nu kon Wesley de Snoo met hoofdletsel naar de kant en ook nu werd er niet opgetreden. De laatste 5 minuten van de eerste helft speelde de Lindt met 10 man uit. Wesley kon gelukkig met een fraaie tulband de tweede helft vervolgen maar heeft na de wedstrijd ook het ziekenhuis bezocht.

Bijzonder om te zien was dat de 3-0 tussenstand nog wat extra publiek naar het sportpark heeft getrokken. Ook op de andere velden was Groote Lindt – NSVV het gesprek van de dag gezien de ontwikkelingen.

In de tweede helft was er direct na rust enige druk van NSVV. Men kreeg 5 tot 6 corners achter elkaar maar De Lindt overleefde en ging weer op jacht! Na een eerste waarschuwing van Wesley de Snoo met een volley net naast was het niet veel later Michael Slingerland die alleen gestopt kon worden middels een overtreding binnen de 16 meter lijnen en dat betekende een strafschop! Het was Pim Opraus die zich achter de bal zette en beheerst binnen schoof. VIER – NUL! Het vele publiek was in extase! Nog 1 doelpunt verschil. Alles werd op alles gezet binnen de ploeg. Krachten werden niet gespaard! Er zou en moest nog een vijfde bij. Deze keer was het Steven Kramer die onreglementair werd vastgehouden binnen de 16 meter en zodoende een grote kans verloren zag gaan.  De scheidsrechter besloot terecht tot een tweede strafschop en het was opnieuw Pim Opraus die klus klaarde! 5-0 in de 75ste minuut.
Het laatste kwartier kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Logisch ook gezien de tussenstand. De Lindt wilde graag verlengen om weer verder te gaan. Zo geschiedde. Het was een klein wonder dat we gingen verlengen maar ook dat we deze met 11 tegen 11 begonnen. Indien de scheidsrechter de regels had gehanteerd hadden er in de reguliere tijd ook rode kaart(en) kunnen vallen aan de NSVV-zijde.

Ook in de verlenging was Groote Lindt de bovenliggende partij. In de eerste helft van de verlenging viel dan toch de rode kaart. Nadat eerst de spits was doorgelopen op doelman Raymond Klootwijk volgde er een opstootje waarbij er een speler van NSVV een kopstoot zou hebben gegeven. Deze werd geconstateerd door de neutrale grensrechter  en NSVV moest verder met  10 man. Groote Lindt ging meer en meer aandringen en moest zichzelf natuurlijk belonen voor deze formidabele inhaalrace! De eerste helft van de verlenging lukte dit nog niet. Het moest in de tweede helft gebeuren richting het eigen publiek. En het gebeurde ook. Nadat doeman Kruijthof eerst nog redding bracht, vervolgens de lat boven hem nog redding bracht op een daverende knal van Michael Slingerland was het opnieuw Steven Kramer die met een machtig schot de 6-0 binnenschoot.

Steven Uijl maakte na fantastisch doorzetten aan alle onzekerheid een einde door de 7-0 te scoren!  Dit kon niet meer fout gaan. Het was ook geheel verdiend. NSVV heeft de tweede wedstrijd geen enkele kans kunnen creëren en De Lindt bleef de gehele wedstrijd geloven in haar kansen. Het wachten was op het laatste fluitsignaal. En toen dat geklonken had kon het dak eraf.

Een meer dan bijzondere prestatie van Groote Lindt! Het zou nog lang onrustig blijven op De Lindt en aanstaande zaterdag houden we na het traditionele mixtoernooi het rood-witte doorlooppromotiefeest. Dan vieren we nogmaals de promotie van Groote Lindt 1 naar de tweede klasse. Entree is gratis en het feest start direct na afloop van het mixtoernooi.

Bijschrift foto boven: Groote Lindt poseert voor het scorebord met de geweldige uitslag.

Bijschrift foto hiernaast: Ontlading bij het publiek na de 7-0.

Fotografe: Wilma van Strien