Groote Lindt wint opnieuw en behoudt aansluiting met de top

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt spelend met rouwbanden heeft afgelopen zaterdag opnieuw gewonnen en houdt hiermee de aansluiting bij de nummers 2 en 3. EBOH uit Dordrecht werd met 3-0 aan de zegekar gebonden. Een zege die geen moment in gevaar kwam.

Na een indrukwekkende opkomst met een al even indrukwekkende één minuut stilte in verband met het overlijden van Hennie Buijink werd de bal aan het rollen gebracht voor de eerste helft. De openingsfase ging gelijkwaardig op. EBOH was met aanvallende intenties naar sportpark Bakestein gekomen en nam de nodige risico’s. Dit is een kolfje naar de hand van de dit seizoen veel scorende Groote Lindt-aanval.

In de 25ste minuut was het raak voor De Lindt. Op aangeven van Donovan Carolus was het Michael Slingerland die de 1-0 scoorde. Met de 1-0 voorsprong was het verzet van EBOH gebroken. Een harde vrije trap, vlak voor rust, van Steven Uijl was de inleiding voor de 2-0. De keeper van EBOH kreeg deze vrije trap niet onder controle en Marcel van Berkel was er snel bij om de rebound binnen te prikken.

De tweede helft verzuimde Groote Lindt om een grote score neer te zetten. Kansen waren er voldoende en EBOH werd deze helft slechts 1x gevaarlijk met een schot van afstand. Na de rode kaart van Welts van EBOH speelde het spel zich af op de helft van EBOH. Uiteindelijk werd uit een standaardsituatie de bal van dichtbij binnen geschoten door opnieuw Marcel van Berkel en dat bracht de 3-0 op het scorebord.

Zonder verder noemenswaardige inspanning hield Groote Lindt de rijen gesloten en bracht de 3-0 overwinning Groote Lindt weer dichter richting SSS Klaaswaal.

Komende zaterdag gaat Groote Lindt op bezoek bij de lijstaanvoerder SC Feyenoord. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Thuis ging de ploeg ongelukkig onderuit en bent u benieuwd hoe de ploeg het er uit vanaf brengt komt u dan naar Varkenoord. De aanvang van de wedstrijd SC Feyenoord – Groote Lindt is 14:30 uur.