Groote Lindt speelt opnieuw gelijk.

02 maart 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de thuiswedstrijd tegen De Alblas heeft Groote Lindt niet de volle buit kunnen pakken. In een zeer matige wedstrijd doelpuntten beide  ploegen één keer en dat bracht de 1-1 eindstand op het bord.

In een matige eerste helft was het De Alblas dat het eerste half uur gevaarlijker was dan De Lindt. Ondanks verwoede pogingen van een enkeling om de bakens te verzetten haalde Groote Lindt duidelijk niet haar niveau. Diverse doelpogingen werden nog onschadelijk gemaakt maar uit slap verdedigen en verkeerd opstellen werd er een vrijwel niet te missen kans weggeven. De goaltjesdief Rooseboom van De Alblas wist daar wel raad mee en zet de ploeg uit Alblasserdam op een 0-1 voorsprong.

Het laatste deel van de eerste helft probeerde Groote Lindt het en kreeg het wat kansjes. Rick Schuurmans was met een diagonale schuiver dichtbij maar deze inzet werd ternauwernood gekeerd. Niet veel later was het de ijverige Rick Schuurmans die voor het hoogtepunt van de middag zorgde. Met een fantastische lob in de verre hoek was hij verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de 35ste minuut. Met de gelijke tussenstand van 1-1 gingen de ploegen aan de thee.

De tweede helft was er de hoop dat De Lindt toch de volle buit zou gaan pakken. Gezien het spelbeeld in de tweede helft was deze hoop niet gerechtvaardigd. Hoewel ook De Alblas niet tot grote uitgespeelde kansen kwam waren ze wel dreigender en met een pegel op de lat van afstand ook dichtbij de voorsprong. Naarmate de tweede helft vorderde werd wel duidelijk dat diegene die eventueel zou scoren ook waarschijnlijk zou winnen.

En uit het niets was daar dan ook Michael Slingerland die vlak voor tijd de 2-1 dacht aan te tekenen. En hoewel de scheidsrechter de goal in eerste instantie toekende kwam hij snel terug op zijn besluit en nam hij het terechte vlagsignaal van de grensrechter over. Met de overwinning zou De Lindt wel teveel hebben gekregen en aangezien ook De Alblas weinig grote kansen kon creëren was de 1-1 een logische eindstand tussen twee ploegen die te weinig lieten zien afgelopen zaterdag.

Geen midweeks programma komende week maar een trainingsweek waarna as zaterdag  de lastige uitwedstrijd bij DHV op het programma staat. Een ploeg in de onderste regionen die voor haar laatste kansen vecht. Aanvang in Zevenbergschen Hoek is opnieuw 14:30 uur.

De foto is gemaakt door Groote Lindt/Wilma van Strien en hierop zien we de tot Stones Jeans man of the match uitgeroepen Rick Schuurmans die met een prachtig doelpunt de gelijkmaker scoorde.