Handbaldames sv Conventus verrassen tegen de nr. 2 in het kampioenschap

16 februari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend verrassend van Roda’71 gewonnen. De tegenstander stond tweede in het kampioenschap, maar dit weerhield het team van coach José Narvaez er niet van om de uitwedstrijd met meerdere doelpunten verschil te winnen. Het eerste herenteam kende een mindere dag en verloor van Vires et Celeritas.

Door één zieke en drie geblesseerde speelsters reisde de damesselectie van Conventus afgelopen zondag gehavend naar Rotterdam Noord, waar een zware wedstrijd tegen Roda lag te wachten. Het team kwam in de eerste helft echter direct sterk uit de startblokken en slaagde er goed in om het eigen spel te spelen, zonder zich gek te laten maken door de sterke tegenstander. Mede dankzij een trefzekere Marlinda Paalman kon het team in de eerste helft negen maal scoren, terwijl de goed samenwerkende verdediging en de sterk keepende Chantal Buster tegendoelpunten voorkwamen. Dit resulteerde in dat Conventus met een verrassend ruime 4 – 9 voorsprong de rust in ging.

Het spel zou de tweede helft duidelijk veranderen in het voordeel van Roda, welke terug zou komen tot 10 – 12 voordat de dames van Conventus zich weer zouden herpakken. De Zwijndrechtse dames wisten vervolgens weer een voorsprong van vijf punten pakken, welke vervolgens opnieuw weer deels weg werd gegeven toen Roda terugkwam tot twee punten. Een slotoffensief zou Conventus uiteindelijk weer een comfortabele marge geven, waardoor er aan het eind van de wedstrijd een 13 – 17 overwinning kon worden genoteerd. Hiermee stijgt het team naar de vierde plaats in het kampioenschap, welke vermoedelijk tot het eind van de competitie behouden moet kunnen worden.

Het eerste herenteam van Conventus kwam afgelopen weekend in Gouda in actie tegen Vires et Celeritas, dat ruim een week eerder Conventus nog uitschakelde voor de beker. Eerder in de competitie werd er op eigen veld nog wel tegen dit team gelijk gespeeld. Het team begon de wedstrijd dit keer aanzienlijk beter dan twee weken geleden en ging lange tijd gelijk op tot een 9 – 8 stand in de rust. In de tweede helft wist Vires et Celeritas iets makkelijker door de verdediging te dringen, wat resulteerde in meer tegendoelpunten. Hiermee verdween voor Conventus de kans op de overwinning. Uiteindelijk stond er een 23 – 16 nederlaag op het scorebord.

Het tweede damesteam kon afgelopen weekend eveneens niet winnen bij Vires et Celeritas, het verloor met 15 – 10. In Rotterdam Noord versloeg het tweede herenteam net als het eerste damesteam Roda’71, een week na een monsterzege op Oliveo bleef het team dit weekend met 18 – 23 vrij bescheiden.