Handbaldames sv Conventus slaan hun slag tegen Ventura

09 februari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend hun positie in de middenmoot van het kampioenschap versterkt door directe concurrent Ventura met een relatief ruim verschil te verslaan.  Het team stond de hele wedstrijd op voorsprong en won met een voorsprong van vijf doelpunten. Het eerste herenteam van de Zwijndrechtse vereniging deed minder goede zaken en bleef op eigen veld puntloos.

Het damesteam van Conventus stond voor de wedstrijd tegen Ventura slechts één plaats boven de tegenstander in het kampioenschap, waardoor er een spannende wedstrijd kon worden verwacht. In het eerste kwartier werd echter een volledig ander beeld zichtbaar: het team van coach José Narvaez domineerde van de eerste minuut en pakte al snel en 6 – 0 voorsprong.

Pas na een kwartier speeltijd werd  Conventus keepster Chantal Buster voor het eerst gepasseerd. Dit luidde wel een periode van onrustiger spel bij Conventus in, wat Ventura de kans gaf om voor rust tot 9 – 6 terug te komen. In de tweede helft zou het gat zelfs tot twee punten worden gedicht, maar dit keer wisten de in geel/zwart spelende goed om te gaan met de druk en konden weer een solide voorsprong opbouwen. Aan het eind van de wedstrijd stond er met 17 – 12 een ruime zege op het scorebord.

Afgelopen weekend werd het eerste herenteam erg geplaagd door blessureleed en afwezige spelers, wat op een erg vervelend moment kwam met een bekerwedstrijd op vrijdag en een competitiewedstrijd op zondag. Op vrijdag speelden de Zwijndrechtse heren een moeizame wedstrijd tegen Vires et Celeritas, waar eerder in de competitie nog tegen gelijk werd gespeeld. Dit keer kwam het team met 13 – 25 ruim tekort. Op zondag speelde Conventus tegen Ventura, dat met een ervaren en fysiek sterk team naar Zwijndrecht was afgereisd. Het jonge en fysiek veel minder indrukwekkende Conventus kon weinig doen om de tegenstander tegen te houden, al verraste het team in de eerste helft wel door van 1 – 9 terug te komen tot 7 – 12. Uiteindelijk moest het team het sterkere Ventura wel loslaten en werd er met een ruim verschil verloren.

De tweede teams van Conventus bleven afgelopen weekend wel ongeslagen. Het tweede damesteam speelde dankzij een knappe redding van keepster Dunja Berkhout met 14 - 14 gelijk tegen Atomium’61, terwijl Conventus Heren 2 een eerder verloren wedstrijd tegen Oliveo revancheerde door met 35 – 17 dominant van de uit Pijnacker afkomstige club te winnen.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus: De handbaldames van sv Conventus wisten Ventura goed te stoppen.