Handbaldames sv Conventus pakken ondanks matige wedstrijd wel de overwinning

02 februari 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  Als handbalteam kun je niet altijd pieken, maar het is wel van belang ook te winnen als het spel niet optimaal is. Dit is precies wat de handbaldames van sv Conventus afgelopen weekend hebben gedaan: in een moeizame wedstrijd tegen het duidelijk zwakkere DWS pakte het Zwijndrechtse team de volle punten.

De dames van Conventus troffen afgelopen weekend in Schiedam DWS als tegenstander, een team dat voorlaatste in het kampioenschap stond. Hierin zag Conventus coach José Narvaez de mogelijkheid om minder ervaren speelsters extra speeltijd te geven, wat resulteerde in een alternatieve basisopstelling. Mede doordat DWS juist extra ervaren speelsters in het veld had gezet verliep de eerste helft lastiger dan verwacht. Een zwakke verdediging zorgde er voor dat Conventus keepster Chantal Buster zeven maal werd gepasseerd, waar het Zwijndrechtse team acht maal tot scoren wist te komen. In de tweede helft  zette Narvaez de minder ervaren Dunja Berkhout in het doel, om de verdediging actiever te maken. Deze riskante strategie wierp zijn vruchten af: het spel van Conventus verbeterde zowel verdedigend als aanvallend, met als gevolg dat Conventus tot een 17 – 23 overwinning uitliep.

Conventus Heren 1 speelde zaterdagavond in Naaldwijk tegen Westlandia, de leider in het kampioenschap. Dit bleek duidelijk nog een maatje te groot voor het sterk verjongde Conventus, dat na de eerste helft  al tegen een 12 – 6 achterstand aan keek. Ook in de tweede helft konden de jonge spelers van de op Sportcomplex Develstein gevestigde vereniging Westlandia niet tegenhouden, waardoor er aan het eind van de wedstrijd een 30 – 13 nederlaag moest worden genoteerd.

Ook het tweede herenteam kon afgelopen weekend geen punten mee naar huis nemen, er werd van Snelwiek verloren met 25 – 17.