Korfballers sv Conventus beginnen zaalcompetitie met een overwinning

10 november 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus  zijn de zaalcompetitie optimaal begonnen door op eigen veld een overwinning te pakken. Conventus gaf tegenstander Badhoevedorp in de tweede helft kortstondig de waan dat er iets in Zwijndrecht te halen viel, maar won uiteindelijk met een ruim verschil.

Vooraf was duidelijk Badhoevedorp een tegenstander was waar perse van gewonnen moest worden. Conventus begon scherp aan de wedstrijd en pakte direct in de openingsminuten een 3 – 1 voorsprong. Door de aanvallen slim uit te spelen wist het team de voorsprong vervolgens steeds verder uit te breiden tot een riante 9 – 4 stand in de rust.

Het beginsignaal van de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd volledig. Conventus speelde plots erg onrustig en rommelig, terwijl het team ook een gele kaart moest incasseren. Dit gaf de tegenstander de kans om terug te keren in de strijd om de overwinning en met een 11 – 10 stand leek het alle kanten op te kunnen gaan. Maar na een periode vooral tegen zichzelf te hebben gespeeld wisten de Zwijndrechtse korfballers zichzelf precies op tijd te hervinden en gingen er in de eindfase weer vol voor. Gedurende de slotminuten wist Conventus de voorsprong nog uit te breiden tot 16 – 10, waarmee het toch nog een ruime overwinning zou worden.