Ruime overwinning Groote Lindt op DHV

27 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft met een ruime 6-1 overwinning de zevende driepunter uit even zoveel wedstrijden kunnen bijschrijven. Met de 6-1 overwinning was De Lindt nog genadig voor de gasten uit Zevenbergschen Hoek.

Het was een eenzijdige eerste helft. De Lindt gaf geen krimp achterin en vele aanvallen werden dreigend. Helaas stond het vizier deze dag niet altijd even scherp waardoor het lang wachten was op de openingstreffer. Na de paal, de lat en drie goede reddingen van de prima keeper van DHV was het Michael Slingerland die de ban brak na een fraaie aanval over de rechterkant. De tweede goal liet niet lang op zich wachten maar werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel. DHV, de hekkensluiter in de Derde Klasse D, kwam maar moeizaam aan voetballen toe en omdat ook Groote Lindt niet meer scoorde was de 1-0 een magere afspiegeling van de kansenverhouding.

Wanneer je als team zoveel kansen laat liggen is de voetbalwet dat hij aan de kant val. Een enigszins moeizame opening van de tweede helft leek even ervoor te zorgen dat dit het geval zou kunnen worden maar al snel bleek de knop weer omgezet te zijn. Uit een vrije trap van Kevin de Deugd was het Tom Koetsenruijter die de 2-0 binnenkopte en uit een snelle aanval, wederom over rechts, was het eindstation dit keer Marcel van Berkel die voor de 3-0 zorgde en daarmee de wedstrijd definitief besliste.

De score werd nog verder uitgebouwd door Kevin de Deugd, Tom Koetsenruijter en Michael Slingerland naar 6-0. Met nog twintig minuten te gaan zou dit wel eens kunnen uitlopen op een monsterscore. Helaas kwam het niet zover. Groote Lindt liet de teugels vieren een onoplettendheid in de verdediging stelde DHV in staat om de eretreffer te scoren.

Ondanks de diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden kwam er geen verandering meer in de score was de 6-1 de eindstand in deze wedstrijd.

Met dit resultaat blijft Groote Lindt samen met SC Feyenoord, dat met 1-2 won bij FC Binnenmaas, aan de leiding. Beide ploegen hebben 21 punten uit 7 wedstrijden.

Volgende week de moeilijke uitwedstrijd op de Schenkeldijk in Dordrecht alwaar EBOH de tegenstander is. Aanvang is 14:30 uur. De week daarna is SC Feyenoord te gast op sportpark Bakestein.