Groote Lindt wint ook uit bij De Alblas

13 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In de lastige uitwedstrijd bij De Alblas wist Groote Lindt de zesde (!) wedstrijd op rij te winnen. Met deze overwinning blijft Groote Lindt samen met concurrent SC Feyenoord koploper in de derde klasse D met nog altijd de volle buit van achttien punten uit zes wedstrijden.

Op een drassig veld was er sprake van een gelijk opgaande eerste helft. De snelle en gevaarlijke buitenspelers van De Alblas waren enkele keren dreigend zonder resultaat. Aan de andere kant kwam Groote Lindt via een strafschop op 0-1. Marcel van Berkel was in twee keer de keeper van De Alblas de baas. Lang kon De Lindt niet genieten van de voorsprong. In de 26ste minuut was er een scherp aangesneden vrije trap die door een eigen speler in de goal werd gewerkt en zodoende waren de ploegen weer in evenwicht.

Een grote kopkans van Groote Lindt belandde recht in de handen van de keeper van De Alblas. Hoewel Groote Lindt wel degelijk dreigend kon worden werd dit in de verdere eerste helft onmogelijk gemaakt door de assistent –scheidsrechter van De Alblas. Met de gelijke stand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft een ander beeld. Groote Lindt werd wat sterker en het tempo ging iets omhoog. Hoewel ook nu dreigende situaties meteen ten onrechte werden afgevlagd door de assistent-scheidsrechter was het in de 54ste minuut Michael Slingerland die na een voorzet  van Danny Muller op fraaie wijze De Lindt weer op voorsprong zette.  Deze klap kwam De Alblas niet meer te boven. Sterker nog: Groote Lindt ging beter voetballen en het was de net ingevallen Rick Schuurmans die bij zijn competitiedebuut de 1-3 voor zijn rekening nam na uitstekend voorbereidend werk van de eveneens al vroeg ingevallen Steven Uijl.

Met deze stand kabbelde de wedstrijd naar het einde toe. De scheidsrechter vond het na exact 90 minuten ook welletjes en floot af. De overwinning werd uiteraard luid bejubeld in de kleedkamer tezamen met de meegereisde jeugd van Groote Lindt. Zaterdag 18 oktober is Groote Lindt vrij en op 25 oktober komt DHV (Zevenbergschenhoek) op bezoek.  Aanvangstijd is 14:30 uur en we zien u dan uiteraard graag weer!