Perfecte dag voor handbalteams sv Conventus

06 oktober 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zondag, 5 oktober 2014, was voor de handbalteams van sv Conventus echt een perfect verlopen dag. Op eigen veld wisten alle seniorenteams te winnen, allen zonder dat ze het erg lastig hadden met de tegenstander.

Conventus Dames 1 speelde afgelopen weekend tegen Indus’67, dat één plaats hoger in het kampioenschap stond. Maar alsof Conventus de leider in het kampioenschap was begon het Zwijndrechtse team zeer dominant. In de eerste twintig minuten wist Conventus een 10 – 3 voorsprong op te bouwen, waarna Indus voor rust tot 11 – 6 terug wist te komen. In de tweede helft zou het scoreverloop lang gelijk op gaan, totdat er een onrust binnen het team ontstond, met als gevolg dat sommige speelsters uit hun spel werden gehaald. Coach José Narvaez zou dit weten te herstellen door meer ervaren speelsters in het veld te zetten, wat de lichte paniek zou verminderen. Intussen was de tegenstander wel tot drie punten genaderd. Deze voorsprong zou tot het eindsignaal echter vast kunnen worden gehouden, waardoor de zege op geen enkel moment in gevaar zou kunnen komen. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 20 – 17 overwinning op het scorebord.

Het eerste herenteam van Conventus  speelde zondag tegen een team dat juist één plaats onder de in geel/zwart spelende heren stond: W.H.C. Net als de dames zouden ook de heren de wedstrijd bijzonder sterk beginnen en stonden binnen tien minuten al op een 5 – 1 voorsprong. Mede door een sterke verdediging kon Conventus de voorsprong voor rust uitbreiden tot 10 – 3. Deze ruime voorsprong had in de tweede helft echter als gevolg dat veel spelers het iets rustiger aandeden, met minder goed verzorgd spel als gevolg, terwijl het team onvoldoende gebruik maakte van zijn snelheid. Beide teams zouden hierdoor meer aan elkaar gewaagd zijn. Pas bij een 17 – 9 voorsprong begon Conventus weer zijn vorm te hervinden en wist zo in de laatste tien minuten de voorsprong verder uit te bouwen tot een 22 – 12 overwinning.

De tweede teams waren afgelopen weekend eveneens succesvol. Het tweede damesteam deelde  een zware mokerslag uit aan het tweede team van Indus’67 door met 10 – 1 te winnen. Het tweede herenteam was eveneens zeer succesvol door het eerste team van Unitas met 29 – 25 te verslaan.