Korfballers sv Conventus knokken zich terug tegen Trekvogels.

14 april 2014

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag met opgeheven hoofd het eigen korfbalveld mogen verlaten. Het Zwijndrechtse team stond lange tijd ver achter op tegenstander Trekvogels, maar knokte zich sterk terug. Uiteindelijk zou het onvoldoende zijn en kwam het team twee punten tekort.

Trekvogels was op papier een maatje te groot voor Conventus, dat vier plaatsen lager in het kampioenschap stond dan de tegenstander. De strijd ging in het eerste deel van de eerste helft tot 3 – 3 gelijk op. Vanaf dat moment lukte er echter niets meer bij het in geel/zwart spelende team en liep de achterstand snel op.

Via een 3 – 7 achterstand in de rust, zou het in de tweede helft zelfs 3 – 10 worden, waarmee het team van trainer/coach Paul Meijer volledig kansloos leek te zijn voor de overwinning. Bij deze stand wist Conventus het tij echter volledig te keren en kwam er met een 11 – 12 stand zelfs weer spanning in de wedstrijd. Een dubieuze strafworp in de slotminuten bracht het onderlinge verschil echter weer op twee punten, waarna het goed teruggekomen Conventus uiteindelijk met 11 – 13 verloor.