Handbalheren sv Conventus winnen thriller in Hoogvliet

03 maart 2014 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen zondag een bijzonder spannende wedstrijd tegen ETC gewonnen. Het Zwijndrechtse team nam 1,5 minuut voor het eindsignaal een voorsprong van één punt, welke het team niet meer uit handen zou geven. Het eerste damesteam kwam zondag twee punten tekort op tegenstander Hermes.

Na een bijzonder lastig seizoen, waarin het team door sterke verjonging van de selectie een stap achteruit moest maken, was Conventus Heren 1 toe aan een overwinning. Ondanks dat tegenstander ETC drie plaatsen boven Conventus in het kampioenschap stond, lagen er wel mogelijkheden in Hoogvliet: tijdens de thuiswedstrijd had Conventus namelijk nipt gewonnen. Vanaf het beginsignaal ging de strijd gelijk op. Pas vlak voor de rust kon Conventus een voorsprong van twee punten pakken, met een 9 – 11 ruststand als gevolg.

Ook in de tweede helft ging de strijd volledig gelijk op, waarna hetzelfde als in de eerste helft leek te gebeuren: in de eindfase van de tweede helft nam Conventus met 17 – 20 een relatief ruime voorsprong en leek het team op weg te zijn naar de overwinning. Een moment van onoplettendheid gaf ETC echter de mogelijkheid om terug te komen en trok de stand met 20 – 20 weer volledig gelijk. Een strafworp gaf ETC zelfs de kans om een voorsprong te nemen, maar Conventus keeper Leo Biesbroek maakte zichzelf onsterfelijk door de bal te pakken. Met nog 1,5 minuut op de klok was het Conventus die de Hoogvlietse keeper wist te passeren, waarna het team er tijdens de laatste 90 seconden alles aan moest doen om een tegendoelpunt te voorkomen. De spelers van Conventus bleven er als team voor knokken en na een bijzonder spannende laatste minuut kwam de verlossing in de vorm van het eindsignaal. Conventus pakte zo een belangrijke 20 – 21 overwinning.

Het eerste damesteam van Conventus trof in Den Haag tegenstander Hermes, een directe concurrent voor een plaats in de middenmoot van het kampioenschap. De Zwijndrechtse dames begonnen de wedstrijd goed en namen direct een voorsprong. In de eindfase van de eerste helft maakte Hermes echter een strategische aanpassing, die Conventus sterk uit haar spel haalde. Dit kon niet voorkomen dat Conventus met een 3 – 5 voorsprong de rust in ging, maar in de tweede helft volgden er nauwelijks meer Zwijndrechtse doelpunten, met als gevolg dat Conventus met 9 – 7 verloor.

Net als het eerste herenteam was ook het tweede herenteam van Conventus zondag succesvol: het won van Roda’71 met 31 – 16.