Korfballers sv Conventus beginnen 2014 met ruime overwinning op KC Dordrecht

13 januari 2014 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn 2014 bijzonder goed begonnen. Het hoogst spelende team van de Zwijndrechtse vereniging scoorde dubbel zoveel doelpunten als tegenstander KC Dordrecht en stijgt met deze overwinning naar een gedeelde tweede positie in het kampioenschap.

Kijkende naar de stand om het kampioenschap ging Conventus de wedstrijd in als grote favoriet voor de overwinning, maar het team moest dit uiteraard wel waarmaken. Ondanks dat het team de afgelopen weken geen enkele wedstrijd had gespeeld, had het niets van de scherpte en motivatie van het oude jaar verloren. Conventus begon de wedstrijd dan ook voortvarend en kwam al vroeg in de wedstrijd op een 2 – 4 voorsprong. Een redelijke helft volgde, waarna er al een ruime 3 – 9 voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft nam het slecht spelende Dordrecht Conventus mee in zijn spel, waardoor de wedstrijd niet de boeken in zou gaan als de meest aantrekkelijke van het seizoen. Het team van trainer/coach Paul Meijer bleef echter wel scoren, waardoor het de overwinning nooit in gevaar zou komen. Na zestig minuten speeltijd eindigde de strijd in een ruime 9 – 18 overwinning voor Conventus. Doordat directe concurrent Dubbel Zes verloor van Trekvogel, de ongeslagen leider in het kampioenschap, komt Conventus nu op een gedeelde tweede positie met de club uit Den Haag.