Korfballers sv Conventus geven mogelijke zege uit handen

09 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (8 december 2013) – Het eerste korfbalteam van sv Conventus heeft zondag zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Het was lange tijd kansrijk tegen directe concurrent Dubbel Zes, maar gaf een mogelijke zege tijdens de tweede helft uit handen.
In de strijd om de hoogste plaatsen in het kampioenschap zou de wedstrijd tegen het Haagse Dubbel Zes voor Conventus een belangrijke worden: beide teams stonden met een gelijk puntenaantal op de tweede positie.

Conventus begon de wedstrijd voortvarend en kwam via een benutte strafworp al snel op een 1-0 voorsprong. Ondanks dat er door goed verdedigwerk aan beide kanten weinig gescoord werd, kon het Zwijndrechtse team door het benutten van korte kansen op een 4 – 1 voorsprong komen. Dubbel Zes zou het gat vervolgens volledig dichten, waarna vlak voor rust ook een tweede voorsprong van Conventus door strafworpen teniet zou worden gedaan, zodat beide teams met 7 – 7 de rust in zouden gaan.

Conventus’ eerste doelpunt zou na de rust lang op zich doen wachten, wat de tegenstander de mogelijkheid gaf om een 7 – 11 voorsprong te nemen. Het in geel/zwart spelende team zou zich herpakken door de achterstand tot 11 – 13 te verkleinen, waarmee nog alles mogelijk leek te zijn. Uiteindelijk zou Dubbel Zes nog drie maal weten te scoren, waar Conventus slechts één maal de korf wist te treffen, wat een 12 – 16 nederlaag betekende.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus