Conventus behaalt ruime uitzege in en tegen Badhoevedorp

02 december 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De samenwerking tussen de selectie van Conventus’ korfbaltak en de nieuwe trainer/coach Paul Meyers blijkt steeds succesvoller te verlopen. Speelde het eerste team van Conventus op het veld nog in de achterhoede, met een ruime zege op Badhoevedorp staat het Zwijndrechtse team nu in de zaal na vier wedstrijden op de tweede plaats in het kampioenschap!

Na de goed gespeelde bekerwedstrijd tegen hoofdklasseteam DeetosSnel, begon Conventus de wedstrijd tegen Badhoevedorp zeer gemotiveerd. Desondanks ging het scoreverloop aanvankelijk nog gelijk op tot 3 – 3. Vanaf dat moment kon Conventus een gat slaan om de rust in te gaan met een 4 – 8 voorsprong.

Na de tactische aanwijzingen van coach Paul Meyers slaagde Conventus er in de tweede helft zelfs in om de voorsprong sterk te verruimen. Het in geel/zwart spelende team wist in het laatste half uur maar liefst tien maal te scoren, tegenover vier doelpunten van Badhoevedorp. Hiermee kon uiteindelijk een 8 – 18 zege voor Conventus op het wedstrijdformulier worden genoteerd.