Korfballers sv Conventus verliezen in de slotseconden van Velox

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag net naast de punten gegrepen. Een gemiste strafworp in de slotseconden van de wedstrijd kostte het team een gelijkspel tegen het Rotterdamse Velox, waardoor het team puntloos bleef.

Conventus begon de wedstrijd sterk door al tijdens de eerste minuut een 1 – 0 voorsprong te nemen, waarna het tot 3 – 3 gelijk opging. Vanaf dat moment kreeg Velox de overhand en kwam zelfs op een 3 – 7. Conventus kwam vervolgens terug tot 5 – 7, maar door twee tegendoelpunten ging het Zwijndrechtse team met een 5 – 9 achterstand de rust in.

Dat Conventus zichzelf in de tweede helft nog niet gewonnen gaf bewees het team door er vol voor te gaan en een 5 – 9 achterstand zelfs om te draaien in een 10 – 9 voorsprong! Het team slaagde er vervolgens echter niet in om deze reeks voort te zetten en een gat te slaan, waardoor de tegenstander na twee doelpunten terug op voorsprong kwam. Conventus kon vervolgens nog terugkomen tot 11 - 11, maar een lange afstandsschot van Velox bracht het in geel/zwart spelende team weer op achterstand.

Conventus zou in de slotseconden nog een gouden kans krijgen om alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen door een strafworp. Deze ging echter niet door de korf, wat betekende dat Conventus met lege handen bleef staan.