Handbaldames sv Conventus knokken zich naar gelijkspel

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus zijn er zondag in geslaagd om één punt te pakken tijdens een duel met Haagse Hermes. In een moeilijke wedstrijd bleek het Zwijndrechtse team gewaagd te zijn aan de tegenstandster en speelde gelijk.

Met het Haagse Hermes als tegenstander wisten de dames van Conventus dat er geen eenvoudige wedstrijd kon worden verwacht; eerdere confrontaties met Hermes hadden al tot veel frustraties geleid. Ook deze wedstrijd zou geen eenvoudige strijd worden, waarbij de Zwijndrechtse dames zich door de tegenstander teveel uit hun spel lieten halen en onder hun kunnen handbalden. Hierdoor bleef de spanning wel constant in de wedstrijd. Na een 6 – 6 stand in de rust slaagde Conventus er ook in de tweede helft niet in om een gat te slaan, waarna de strijd in een 12 – 12 gelijkspel eindigde.

Het tweede herenteam, dat buiten zelfs als eerste team speelt, kon zondag niet van EHC winnen en verloor met 12 –  25. Het tweede damesteam kon evenmin punten pakken en verloor van Snelwiek met 26 – 14.