Handbaldames sv Conventus verslaan directe concurrent ROAC

06 mei 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (5 mei 2013) – In een bijzonder spannende wedstrijd zijn de handbaldames van sv Conventus er zondag in geslaagd om directe concurrent ROAC te verslaan. In een wedstrijd waarin Conventus keepster Chantal Buster een hoofdrol speelde won het team met slechts één punt verschil.

Voor de wedstrijd zag het er voor Conventus nog slecht uit, twee basisspeelsters van het team waren op vakantie, terwijl keepster Chantal Buster zelfs voor de wedstrijd van vakantie terug naar Zwijndrecht kwam. Dit terwijl tegenstander ROAC slechts één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond. Conventus nam desondanks aanvankelijk het voortouw, maar het team kon door de sterke verdediging van ROAC geen gat slaan. Constant bleef het onderlinge verschil beperkt tot maximaal twee punten, waarna de tegenstander voor rust zelfs met 5 – 5 langszij kwam!

In de tweede helft ging het opnieuw lange tijd gelijk op, mede dankzij bijzonder goed keepwerk van Chantal Buster, welke alle strafworpen (zes) tegen wist te houden. Door enkele goede combinaties kon Conventus tien minuten voor het eindsignaal zelfs een 10 –  7 voorsprong nemen, maat dit gat zou weer volledig door ROAC worden gedicht. Een doelpunt van Conventus in de laatste vijf minuten besliste het duel in een zwaarbevochten 11 – 10 overwinning.

Ook het tweede herenteam, dat op het veld als eerste herenteam is ingeschreven, pakte een nipte overwinning. De Zwijndrechtse heren versloegen de nummer drie in het kampioenschap, HVV, met 20 –  18. Het tweede damesteam kwam als enige tekort, het verloor van HVOS met 4 – 15.