Sponsor Villa Toscana beloont goede prestatiereeks Conventus dames

03 december 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De handbaldames en de handbalheren van Conventus konden een goede start niet omzetten in een overwinning. De jeugd blijft winnen!

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Odis werden de dames van Conventus door sponsor Villa Toscana in een nieuw tenue gestoken als beloning voor de goede prestatiereeks en ter stimulering voor de rest van het seizoen.

Coach Connie van der Hoorn diende weer eens te improviseren met haar opstelling omdat basisspeelster Brigitte van Houten weekeinddienst had en de dames A-jeugd niet kon bijspringen, zij hadden tegelijkertijd een uitwedstrijd te spelen. Het leed werd wat verzacht doordat Marry Berkhout en Miranda Offermans van dames 2 beschikbaar waren om in te vallen. Met de nieuwe tenues aan ging het Zwijndrechtse team wat stroef van start tegen een sterk verjongd Odis, die een bank vol talentvolle A-jeugd had meegebracht. Halverwege de eerste helft begon het te draaien bij de dames van Conventus en bij de rust leek er geen vuiltje aan de lucht met een 9 - 6 voorsprong.

In de tweede helft liet Conventus zich uit de concentratie halen door een aantal ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter en ging het handballend steeds verder achteruit. Krijgen ze in de eerste helft nog 3 strafworpen mee, in de tweede helft krijgen ze geen enkel voordeel meer van de scheidsrechter. Uiteindelijk werd er meer tegen zichzelf en de scheidsrechter gespeeld en alles wat de afgelopen weken wel lukte, lukte zondag niet meer. Odis profiteerde van deze situatie en de voorsprong ging met rasse schreden achteruit. Ondanks de 8 doelpunten van opbouwspeelster Suzanne van Middelkoop en het vakwerk van keepster Chantal de Jong (weer 4 strafworpen gestopt) kon Conventus als team de concentratie niet meer terugvinden en verloren ze de wedstrijd uiteindelijk met 14 - 16.

De handbalheren speelden een degelijke wedstrijd tegen koploper Oliveo. Het eerste kwartier ging het goed gelijk op en leek een sensatie in de lucht te hangen. Na een kwartier was er even een fase met een kleine hapering in de afronding bij de Zwijndrechtse ploeg, 5 keer werd er recht op de keeper geschoten, en Oliveo maakte toen het verschil. De ruststand van 12 - 20 deed geen recht aan het goede spel van Conventus en in de tweede helft bleef het gelijk opgaan qua scores. Uiteindelijk kon coach Hans van der Wiel tevreden zijn met de het feit dat zijn team niet werd weggespeeld door de koploper en zeker in de tweede helft uitstekend in de wedstrijd bleef. Dit geeft hoop voor de komende wedstrijden. De einduitslag van 28 - 36 liet dezelfde marge van 8 punten zien als de ruststand.

De jeugd blijft het goed doen met de 4 kampioenskandidaten die allen uit wisten te winnen en daarmee halverwege het zaalseizoen boven in de ranglijst staan. De heren A-jeugd, dames A-jeugd, dames B-jeugd en gemengde D-jeugd hebben het geheel in eigen hand om kampioen te kunnen worden!