Korfballers sv Conventus pakken eerste punten

25 september 2012

ZWIJNDRECHT - Na twee maal op rij onnodig puntverlies te hebben geleden, hebben de korfballers van sv Conventus afgelopen weekend de eerste overwinning weten te behalen. Op eigen veld wist het Zwijndrechtse team van het Rotterdamse Velox te winnen voor de eerste punten uit het 2012 – 2013 veldkampioenschap.

Het team van trainer/coach Benno Snaphaan begon de wedstrijd voortvarend en kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong. Hierna slaagde Velox erin om voor de eerste en laatste keer, in de door Bas Kreeft  goed geleide wedstrijd, tot 2-2 langszij te komen. Vervolgens was het Conventus dat steeds verder uitliep. Via een 7-2 tussenstand stond er bij rust zelfs een 10-4 voorsprong op het scorebord.

Na rust volgde er echter een totaal ander spelbeeld en was het Velox dat het onderlinge verschil wist terug te brengen tot twee doelpunten. Waar Conventus het in vorige wedstrijden op belangrijke momenten af liet weten, kwam het team zondag wel tot scoren en kwam de 15-13 overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week gaat Conventus in Leiden op bezoek bij koploper Crescendo. Dit team heeft nog geen enkel verliespunt hoeven te incasseren en zou het een knappe prestatie zijn als Conventus minimaal één punt mee terug zou kunnen nemen naar Zwijndrecht.