Het aluminium geselt Groote Lindt

09 april 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Met een 4-tal schorsingen en 2-tal afwezigen toog Groote Lindt deze middag met goede moed naar het Dordtse DFC om te trachten directe degradatie te ontlopen. In de wedstrijd tegen koploper Dechtstreek had de ploeg, ondanks dat er onnodig puntverlies geleden werd, al laten zien dat er met de juiste dosis wilskracht nog van alles mogelijk was.

De start was goed en dit leidde in de 6e minuut tot de eerste goede kans voor Groote Lint. De bal werd aangespeeld op de in de punt opererende Michael Slingerland die de bal teruglag voor de voeten van de inkomende Kevin de Deugd. Deze haalde vol uit maar trof daarbij de vuisten van keeper Michael Bekkers. Het was Groote Lindt die joeg op de 1e goal maar moest toch weer toezien hoe DFC vrij eenvoudig de 1-0 scoorde. Het was Slijmen Germaan v.d. Straten die vanaf eigen helft een vrije trap mocht nemen. Hij pompte de bal richting de sterke Bart Vosselman die tussen 2 verdedigers in de bal kon aannemen en de bal onberispelijk in de kruising joeg. Tegen de verhouding in met  een DFC dat het moeilijk had tegen Groote Lindt en alleen de lange bal kon spelen. Eenzelfde situatie ontstond in de 12e minuut toen opnieuw Bart Vosselman met een lange bal werd aangespeeld maar dit keer zijn schot over zag gaan.

In de 15e minuut leek dan toch Groote Lindt te scoren. Na een voorzet van de uitstekend spelende Marcel Walters, werd Kevin de Deugd in stelling gebracht. Helaas zag hij zijn vlammend schot door de paal gekeerd worden. Een paar minuten mocht Kevin het nog een keer proberen maar werd dit keer zijn schot geblokt door een van de verdedigers. In de rebound trachtte Marcel Walters de keeper te omzeilen door de bal in de verre hoek te plaatsen, maar deze hield zijn ploeg in de race met wederom een fantastische redding. Met alle aanvalsdrift om de gelijkmaker te forceren moest Groote Lindt verdraaid goed uitkijken voor de counter. In de 23e minuut leek een lange bal die door keeper Roland Rijksvorst op de rand van het strafschopgebied werd weg gebokst fataal. De bal belandde voor de voeten van Erik Vos die met een volley het lege doel probeerde te vinden echter deze miste de juiste precisie waardoor de bal naast doel verdween.

Na een half uur spelen waarin Groote Lindt de bovenliggende partij is maar net niet voldoende tot machte is om door te drukken laat Michael Slingerland een verwoestend schot los op het doel van FDC. Helaas zat er ook deze keer een been van een DFC-verdediger tussen waardoor het schot zijn doel miste. Dan in de 30e minuut waarin Kevin de Deugd een vrije trap mocht nemen. Hij plaatste de bal op Michael die in het duel met van Groessen dusdanig werd gehinderd dat hij net binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht waardoor de overigens uitstekende leidende arbiter, dhr. Geuze, niets anders restte dan de bal op de stip te leggen. Michael had klaarblijkelijk de zenuwen in bedwang en ging zelf achter de bal staan. De keeper koos de verkeerde hoek waardoor dan eindelijk de welverdiende gelijkmaker op het bord stond. Maar dan, alsof de duvel er mee speelt, nog geen minuut later stond Groote Lindt alweer tegen een achterstand aan te kijken.

Het was wederom Bart Vosselman die in de rebound de bal voor zijn voeten zag vallen en vanaf een metertje of 30 de bal over verdediging en keeper het lege doel in probeerde te schieten. De mee terug gesprinte verdediger Marcel van Berkel kreeg in zijn vaart de bal, die via de lat naar onderen terugkaatste het veld in, zeer ongelukkig tegen de wang waardoor het projectiel alsnog het doel in belandde. Dan krijgt de ploeg toch weer een flinke tik en krijgt men twee minuten voor het rustsignaal toch het deksel op de neus. Doordat men op het middenveld balverlies leed en de omschakeling er niet meer is waardoor de lange Marvin Hooplot in de counter door het centrum heen kan steken en de bal beheerst in de korte hoek plaatst.
Een 3-1 ruststand, maar met nog steeds het idee dat hier wat te halen valt.

De tweede helft, waarin gekozen wordt om met een nog aanvallender middenveld te spelen, leidde er toe om Bjorn van Ingen achter te laten in de kleedkamer en te wisselen voor Steven Kramer.
Een 1e fase waarin DFC zichtbaar met meer vertrouwen speelde en probeerde de bal meer in bezit te houden. Ook Groote Lindt moest consolideren want al met had de 1e helft toch wel de nodige kracht gekost. Na 20 minuten waarin niet veel wapenfeiten te noteren waren, herstelde Groote Lindt zich weer enigszins en was de partij weer in evenwicht. Ook Nestor Zimmerman mocht zijn intrede doen voor de moegestreden Marcel Walters. In de 68e minuut zette Nestor, nadat hij zijn tegenspeler omspeeld had, strak voor. De bal kwam daarbij verkeerd op de voet van DFC-er Bart Vosselman en leek het eigen doel in te rollen. Maar daar kwam dan weer de nodige pech voor De Lindt bij kijken want de bal stuitte er via de paal weer uit.

Met nog 20 minuten op de klok bleef Groote Lindt er in geloven maar zonder geluk vaart niemand wel. Kevin probeerde het nog een keer met een van zijn droge knallen maar ook deze keer was het Michael Bekkers die roet in het kon gooien door de bal uit de verre hoek te ronselen. Ook achterin moest Groote Lindt alert blijven. Marcel van Berkel moest met een sliding opruimen toen Erik Vos gevaarlijk dreigde te worden. In de 78e minuut leek dan toch de aansluitingstreffer te vallen toen na een corner van Kevin de bal tussen de keeper en Abdeladim Boussakou maar waarbij laatstgenoemde verrast was van zoveel vrijheid dat de keeper eerder bij de bal was. In de 83e minuut probeerde ook Michael Slingerland het nog met een volley uit de stuit, maar had ook deze keer het geluk niet aan zijn zijde.