Groote Lindt bijt diep in het stof tegen Hardinxveld

12 maart 2012

ZWIJNDRECHT - De spelers van Groote Lindt waren zich bewust dat er nu wat moest gebeuren en vol goede moed traden zij aan tegen het op de 8e plaats met slechts 4 punten meer bivakkerende Hardinxveld.

De start was goed en dit leidde al in de 5e minuut tot een meevaller. De tot in het strafschopgebied doorgedrongen Steven Kramer werd door Danny den Haan ten val gebracht en de jonge arbiter, die overigens een meer dan prima wedstrijd floot, restte niets anders dan de bal op de stip te leggen.

Helaas werd dit buitenkansje niet benut doordat de zwak ingeschoten strafschop vrij eenvoudig door keeper Marco v.d. Linden gepareerd kon worden. Hardinxveld bleek wakker geschud te zijn en zocht de aanval. De lange spits Richard Zwakhals bleek een prima aanspeelpunt te zijn deze middag zo ook de keer. Hij werd diep aangespeeld en toog richting doel van Raymond Klootwijk. Echter voordat de spits kon uithalen  was het rechtsback Ömer Aqca die de bal corner kon tikken. Deze werd genomen door Wouter Romeijn die de bal bij de 2e paal deponeerde maar door de centrale verdediger Dave Klootwijk uitverdedigd kon worden. Het gevaar was nog niet geweken want door de onzorgvuldige passing van een van de Lindtse verdedigers werd de bal onderschept door de nummer 11 Lars Coerts die de bal feilloos langs de Lindtse doelman plaatste. 1-0 en een tegenvaller voor Groote Lindt.

Daarna een fase waarin De Lindt begon aan te dringen. Eerst was het Michael Slingerland  die de bal ter hoogte van het vijandelijke strafschopgebied diep kreeg aangespeeld kreeg van Steven Uyl maar daarbij gehinderd werd door verdediger John den Dikken die de bal weg kon koppen. Een minuut later was het wederom Michael Slingerland die gevaarlijk kon worden doordat hij vanaf de rand 16 kon uithalen maar zijn schot gekraakt zag worden waardoor de bal eenvoudig opgepakt kon worden. Een minuut later, er was inmiddels een kwartier gespeeld, mocht Steven Kramer namens Groote Lindt een  vrije trap nemen. De bal werd geplaatst op het hoofd van Abdel  Boussakou die de bal de achterover kopte maar zijn poging over het doel zag gaan. In de 18e minuut dan een tegenaanval van Hardinxveld. Een hoge bal werd door de ongelukkige Ömer Aqca te zacht weggekopt waardoor de bal voor de voeten van Richard Zwakhals belandde en op zijn beurt niet twijfelde en de bal over doelman Raymond Klootwijk in de verre hoek plaatste. 2-0 en Groote Lindt krapte zich eens achter zijn oren.

Men was even van slag want 2 minuten later was het Wouter Romeijn die ongehinderd met de bal aan de voet weg kon lopen van zijn verdedigers en vanaf de achterlijn een lage voorzet kon geven op opnieuw Richard Zwakhals die vol vertrouwen de bal achter het standbeen langs het doel intikte. 3-0 en Groote Lindt leek verslagen ware het niet dat in de 22e minuut een uitstekende indraaiende vrije trap van Steven Kramer ingetikt kon worden door Sven Tak. 3- 1 en dat gaf de burger moed. Helaas was het daarna Hardinxveld dat de klok sloeg. Gelukkkig kon Raymond Klootwijk nog 2 doelrijpe pogingen van Lars Coerts pareren zodat de stand niet uitzichtloos werd. Echter in de 31e minuut kon ook Raymond niet meer voorkomen dat de 4e tegentreffer viel. Nadat Wouter Romeijn ongestoord langs de zijlijn was opgekomen, kon hij bij de achterlijn een prima voorzet geven. Deze werd voorbij de 2e paal teruggekopt op de vrijstaande Richard Zwakhals die verwoestend kon uithalen en zijn derde treffer van deze middag kon aantekenen.

Tot aan de rust waren er nog kansen voor de Hardinxveldse Wouter Romeijn, die zijn schot rakelings over zag gaan en Lars Coerts die twee verdedigers uitspeelde maar zijn schot vlak langs doel zag gaan en namens Groote Lindt Abdel, die uit een hoekschop van Bjorn van Ingen zijn kopbal gestuit zag door een van de verdedigers.

De 2e helft dan. Een snelle aansluitingstreffer was noodzaak voor Groote Lindt. Toch was het Hardinxveld die in de 47e minuut het pleit kon beslechten toen Lars Coerts alleen op de Lindtse doelman af kon gaan, maar zijn inzet gekeerd zag worden door wederom een uitstekende redding van deze doelman. Vrijwel direct een nieuwe kans voor Hardinxveld. Het was Eelke Kraaijeveld die vanaf 23 meter uit mocht halen maar de bal net langs de verkeerde kant van de doelpaal zag eindigen.

Vervolgens twee uitstekende kansen voor Groote Lindt. Vanuit een corner van Bjorn van Ingen kopte Michael Slingerland de bal net naast doel en in een aanval daarna zag Michael een loeihard schot gepareerd worden door de keeper. Deze bal viel voor de voeten van Steven Kramer die kans zag de bal voor open doel over te schieten. Dan een snelle uitval van Hardinxveld waarbij Eelke Kraaijeveld vanaf de rand 16 kon uithalen, maar waarbij Erwin Bol zich in de baan van het schot kon werpen.

In de 59e minuut kwam toch de aansluitingstreffer voor Groote Lindt. Na een corner van Steven Kramer mocht Steven Uyl uithalen met zijn chocoladebeen en zag zijn schot in de rechterhoek verdwijnen en de stand op 4-2 brengen.

Toch was de vreugde van korte duur. Met alle aanvallende intenties van Groote Lindt kreeg Hardinxveld alle ruimte om via de snelle counter uit te breken. Het was dan ook in de 62e minuut Richard Zwakhals die het overzicht behield en de bal breed gaf op de vrijstaande Lars Coerts die de bal langs de kansloze Raymond kon plaatsen en zo de stand op de veilige 5-2 kon brengen. Groote Lindt bleef werken naar vermogen maar kon niet voorkomen dat de stand uitliep naar 7-2. Weliswaar is Groote Lindt nu rode lantaarndrager maar is het verschil in de staartploegen nog niet onoverbrugbaar. Volgende week thuis tegen Altena nieuwe kansen maar zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.