Albatros klopt Korbatjo

13 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbal vereniging Albatros heeft de wedstrijd tegen staartploeg Korbatjo met 28-19 gewonnen. Na een 9-3 tussenstand kwam de klad er een beetje in en ging Albatros de rust in bij een 13-10 voorsprong. Na rust klopt Korbatjo nog even aan de deur, maar met twee doelpunten van Chantal Cornfield werd het verschil weer naar vier getild. Vanaf 17-15 liep Albatros weg naar 22-15 en toen was de wedstrijd gespeeld.

De reserves van Albatros keken binnen 3 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Hard werkend wist Albatros de achterstand om te buigen in een 7-3 voorsprong. Na rust kwam Kinderdijk nog even sterk terug naar twee punten verschil, maar Albatros liet zich niet de kaas van het brood eten en won met 14-10. A1-dame Inge Scheurwater speelde een prima partij mee.

Het derde team won een thriller bij RWA 2 en zag concurrent Kinderdijk verliezen waardoor het derde weer alle kans heeft op de titel. De overige seniorenteams deden het minder afgelopen zaterdag, alleen het 10e wist te winnen van DSO 6 met 10-8.

Het eerste juniorenteam nam bij kampioen DeetosSnel een 4-5 voorsprong, maar wist in de tweede helft niet meer te scoren en verloor met 15-5. A2 wist wel te winnen tegen Vitesse: 11-14. A3 wist ook gemakkelijk te winnen tegen WION A1: 14-5. A4 speelde op vrijdagavond tegen Merwede. Een spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen elke keer op gelijke hoogte kwamen, eindige helaas in het voordeel van Merwede 13-12.

B1 haalde uit tegen NKV B1 en won met 19-5. F1 speelde een spannende wedstrijd tegen DeetosSnel en kwam zelfs achter. F1 wist echter de ongeslagen status te behouden en won met 4-3. F4 wist een monsterscore neer te zetten en versloeg Sporting Delta F4 met 12-0!