Karlijn Schouten succesvolbij regiokampioenschap meisjes

30 januari 2012

ZWIJNDRECHT - Zaterdag vonden in Amsterdam in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap  de regio- kampioenschappen voor de meisjes en de dames van de twee divisie plaats. De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O was hierbij vertegenwoordigd in een viertal categorieën.  Alle O & O-turnsters wisten door te dringen tot de volgende ronde. In de categorie pupillen-ll wist Karlijn Schouten zich op het ereschavot te turnen. Met een totaalscore van 51,825 kreeg zij het zilver omgehangen.

In de categorie instap was er vanwege het grote aantal deelneemsters vijf medailles te verdelen. Deandra de Camps turnde zich tot de voorste gelederen en wist beslag te leggen op de medaille verbonden aan de vijfde plaats.

Tot de volgende ronde drongen verder door Ezra in ’t Veld, Marije Goudriaan (beiden categorie instap) Cyane Cromarty, Karin Hoekstra (beiden categorie jeugd), Lola van der Padt (categorie pupil-ll) en Renate van ’t Hof (categorie senior)

De jongens van de verplichte oefenstof uit 2de en 3de divisie kwamen tot actie bij de in Waddinxveen georganiseerde districtskampioenschappen. Hierbij was de Zwijndrechste turnclub vertegenwoordigd in een drietal categorieën.  Leon van der Wel, uitkomend bij pupillen van de derde divisie eiste met 103,90 pnt. het brons voor zich op.  Ook de andere O & O-turners turnden een verdienstelijke wedstrijd.  Zij wisten zich allen boven in het klassement te rangschikken.

Aanstaand weekend komen zij allemaal tot actie bij de achtste finale van het Nederlands kampioenschap. Deze zal plaatsvinden in Tilburg.