Goeie dag korfballers Albatros

10 april 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Het 1e seniorenteam van de korfbalvereniging Albatros heeft verrassend een punt gehaald in de uitwedstrijd bij Eibernest/Vrolijk. De wedstrijd in Den Haag eindigde in een 12-12 gelijkspel na een kansloos lijkende 8-4 achterstand bij rust.
De thuisploeg speelde evenals Albatros pas haar eerste veldwedstrijd, maar Eibernest was tot 26 maart nog in de zaal actief. Het werd een wedstrijd met veel gemiste kansen op het toch wel winderige veld in Den Haag. Na rust was het spel van beide ploegen nog altijd niet overtuigend, maar kwam Albatros onder het toeziend oog van de nieuwe selectietrainer Karim Ratoube toch langzaam dichterbij. Via 11-8 scoorde Albatros drie afstandsschoten op rij en werd de ergernis bij de thuisploeg steeds groter. Een Haagse invaller zorgde voor 12-11, maar een rake strafworp van Ot Huyser betekende een gelijkspel en een heel nuttig punt voor de ploeg van Michel Koppelaar.
De wedstrijden tussen Nieuwerkerk en Albatros eindigden op sportcomplex Dorrestein allemaal in winst voor de gasten. Het begon met een opmerkelijke prestatie van Albatros A1 dat zich na een 3-0 achterstand tegen koploper Nieuwerkerk A1 herstelde en brutaal een 4-8 voorsprong nam. Net voor rust leek de thuisploeg terug te komen, maar het gaatje bleef door rake afstandsschoten van Albatros redelijk groot: 7-11. In de tweede helft probeerde Nieuwerkerk alles, maar de Zwijndrechtse verdediging hield redelijk makkelijk stand. Albatros scoorde steeds op het juiste moment en wist de overwinning met 14-16 binnen te halen!

Albatros 2 en 4 wonnen ook beide met respectievelijk 8-12 en 11-12 van Nieuwerkerk 4 en 5. Het 3e klopte GKV 3 met 12-17 en bij de senioren ook winst voor het 5e en het 7e. .
A2 en A3 wonnen hun uitwedstrijd bij Oranje Wit A2 (8-11) en PKC A5 (3-14) en er was opnieuw winst voor B1 dat Movado B1 met 4-6 versloeg.
Een verrassende nederlaag voor C1 dat sinds 2 oktober 2010 in competitiewedstrijden ongeslagen was. Vriendenschaar C1 was met 7-4 te sterk.

Zaalkampioen E1 kan het nog niet bolwerken in de 1e klasse en verloor met 0-8 van Vriendenschaar E1. Wel winst voor D1 dat met maar liefst 7-15 won bij Merwede D1.
Prima resultaten sowieso voor de D-jeugd. Zowel D2, D3 als D5 wonnen hun uitwedstrijd. Na een slechte 1e helft keek Albatros C3 bij Thor C1 tegen een 3-1 achterstand aan. In de 2e  helft toonden de Albatrossers vechtlust en kwamen zelfs op een 4-5 voorsprong. De wedstrijd duurde echter 15 seconden te lang en Thor wist nog op gelijke hoogte te komen.

A.s. zaterdag een klein thuisprogramma met om 12.00 uur de inhaalwedstrijd tegen ZKC ’31 2. Albatros en Conventus zullen ’s middags aanwezig zijn bij de Kick-off van de Nationale Sportweek op het Raadhuisplein, D1 zal in Ahoy deelnemen aan de Kampioenenparade en ’s avonds is er de Medewerkersavond in de Albatroskantine.