Handbalteams sv Conventus pakken punten tijdens seizoensafsluiter

21 maart 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben tijdens de laatste ronde van het zaalseizoen goede zaken gedaan door veelvuldig punten te pakken. Het eerste damesteam pakte een overwinning op het drie plaatsen hoger geklasseerde Hercules, terwijl Conventus Heren 1 een gelijkspel pakte tegen Northa.

Voor het hoogst spelende damesteam was er alles aan gelegen om zondag te winnen – met een zege kon het team klassebehoud veiligstellen, mits concurrent Hermes zou verliezen. Conventus ging welvarend van start en nam al snel een voorsprong. Na een 7 – 4 ruststand wist het team deze in de openingsminuten van de tweede helft verder uit te bouwen, maar vervolgens zakte het spel volledig terug en kwam de Haagse tegenstander terug tot op enkele punten.

Tien minuten voor tijd wist Conventus het tij weer te keren door veelvuldig te scoren, om op 17 – 10 te eindigen. Na afloop van de wedstrijd bleek dat concurrent Hermes die dag ook twee punten had gepakt, waardoor Conventus ondanks vier overwinningen en drie keer een gelijke stand een beslissingswedstrijd moet spelen voor klassebehoud.

Bij de wedstrijd van het eerste Herenteam tegen Northa stond er voor Conventus aanzienlijk minder op het spel: het team stond met een vijfde plaats in het kampioenschap op ruime voorsprong voor de vier laagst geklasseerde ploegen. Voor het team stonden echter wel twee wedstrijden op het programma, waardoor het team zich duidelijk wilde sparen en hierdoor zeker niet het meest aantrekkelijke spel toonde. Dit bracht het team in de eerste helft nog tot een 12 – 9 voorsprong, maar na de volledige tweede helft voor te hebben gestaan kwam Northa in de laatste minuut langszij en eindigde de strijd in 22 – 22.

Het team had later op de dag ook een uitwedstrijd tegen het Haagse Wings op het programma staan, maar in Den Haag aangekomen bleek de tegenstander geen zaal te hebben gehuurd en kon het team met onverrichte zaken terug naar Zwijndrecht.

Net als het eerste damesteam wist ook Conventus Dames 2 het seizoen met een overwinning af te sluiten. Het team versloeg voor eigen publiek het Rotterdamse Snelwiek met 18 - 16 en stelde zo klassebehoud veilig. Alleen het tweede Herenteam bleef afgelopen weekend puntloos, het verloor van Saturnus Leiden met 19 – 23.

Niet voor publicatie: Conventus Heren 1 is actief in de eerste klasse van de afdeling Zuid-Holland, het Dames 1 team in klasse 2B.