Gymnastiek plaatsingswedstrijd RG-A nieuwegein

06 april 2009

ZWIJNDRECHT -  In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek A-niveau vond zaterdag in Nieuwegein de eerste plaatsingswedstrijd plaats. Anna Pobokova, selectielid van de Zwijndrechtse Gymnastiek Verenging O & O, maakte daarbij een uitstekende start. Met een puntentotaal van 71,924 voert zij in de categorie 1-A met een ruime voorsprong het klassement aan. Op de onderdelen touw, hoepel en bal kwam Anna als winnaar uit de strijd. Alleen op het onderdeel lint moest zij Demi Aarts van PAX-Hoofddorp als haar meerdere erkennen.

In de categorie 3A pakte het duo Nadia Amenou en Kim van de Velden met hun lintcompositie het zilver . Hun score bedroeg 11.800 pnt. Individueel eindigde Kim in deze categorie als achtste. Christie Terlouw, turnend in categorie 2-A, had haar dag niet. Met 40,074 pnt. eindigde zij op de twintigste plaats