Ongeslagen zondag voor handbalteams sv Conventus

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus zijn zondag ongeslagen gebleven. Het heren- en damesteam van de Zwijndrechtse vereniging speelden in de zinderende hitte wedstrijden tegen sterke tegenstanders en stelden niet teleur: er kon twee keer een overwinning worden genoteerd.

De handbaldames van Conventus hadden zondag een zeer sterke tegenstander: het tot dan toe nog ongeslagen Ventura. Het team beschikte echter wel over een sterke bezetting op het moment dat de wedstrijd begon, maar al in een vroeg stadium viel Jennifer van Drongelen uit met een blessure. Desondanks kon Conventus goed aan de wedstrijd beginnen, mede door een succesvolle toepassing van een 5-1 verdediging door coach Robin Schellevis. Al snel pakte Conventus een voorsprong en bouwde deze zelfs uit tot 9 – 4 voordat Ventura weer iets terugkwam. Na een 10 – 7 voorsprong bij rust, volgden er in de openingsminuten van de tweede helft direct drie Zwijndrechtse doelpunten op rij, waarmee het verschil tot zes punten uit werd gebreid. Vervolgens kon Conventus de wedstrijd gecontroleerd uitspelen om een onverwachte 18 – 14 overwinning te pakken, waarmee het Ventura de eerste nederlaag van het seizoen gaf.

De heren van Conventus speelden zondag met temperaturen die opliepen tot 30C graden tegen Snelwiek, dat vierde in het kampioenschap stond. Bij het in geel/zwart spelende team waren diverse spelers echter net terug van een vermoeiend jeugdkamp, waar ze als begeleiding mee waren gegaan. Desondanks begon Conventus sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 5 – 1 voorsprong voordat het scorende vermogen afnam. Dit gaf Snelwiek de kans om terug te komen, waarna ze zelfs vlak voor rust met 8 – 9 een voorsprong namen. Net als een week eerder tegen Helius zou Conventus zich opnieuw in de tweede helft weten te herpakken, waarbij er een belangrijke rol weg was gelegd voor twee spelers die net terug waren van het jeugdkamp: keeper Leo Biesbroek pakte bijzonder veel ballen, terwijl Patrick de Ruiter uiterst doeltreffend was. Zo kon in het laatste kwartier een voorsprong van drie doelpunten op worden gebouwd, welke niet meer uit handen zou worden gegeven. Aan het eind van de speeltijd stond er dan ook een 20 – 17 overwinning op het scorebord.

Foto-credit: Kees Streefkerk.