Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrecht gaat tien plantsoenen omvormen tot gazon'
05jul

Zwijndrecht gaat tien plantsoenen omvormen tot gazon

ZWIJNDRECHT - De gemeente wil in overleg met buurtbewoners een aantal slechte plantsoenen omvormen. Tien plantsoenen worden gazon. Met buurtbewoners van veertien andere plantsoenen gaat de gemeente in gesprek over bijvoorbeeld zelfbeheer.

In de 24 plantsoenen groeit hardnekkig onkruid, struiken komen er niet tot volle wasdom en er blijft veel blad en zwerfvuil inhangen. Soms wil de gemeente de struiken verwijderen omdat er bijvoorbeeld een fraaie boom staat waaronder gazon beter past.

Tien plantsoenen worden gazon
Tien plantsoenen in de Akeleilaan, Burgemeester Jansenlaan, Johan Willem Frisostraat, Leeghwaterstraat, Lindelaan, Moermond, Molenvliet, Radijshof, Westelijke Parallelweg en Willem van Oranjelaan worden met instemming van de buurt omgevormd tot gazon.

Wethouder groen Jacqueline van Dongen: "De gemeente zal er de struiken weghalen en gras inzaaien. De bomen blijven staan. Gras is beter te onderhouden. Gemaaid gazon ziet er fris, netjes en verzorgd uit."

Andere ideeën voor veertien plantsoenen
Buurtbewoners van veertien andere plantsoenen hebben andere ideeën met het plantsoen in hun buurt. De gemeente gaat met deze buurtbewoners in gesprek over bijvoorbeeld zelfbeheer of adoptiegroen. Inwoners adopteren dan een stukje groen dat ze samen met de buurt onderhouden.

Zo'n 850 omwonenden van de in totaal 24 plantsoenen werden per brief geïnformeerd en uitgenodigd hun ideeën of wensen door te geven.

Deel dit bericht met je vrienden!