Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op veler verzoek: Fietspad langs Zonnestein'
16mrt

Op veler verzoek: Fietspad langs Zonnestein

ZWIJNDRECHT - Een langgekoesterde wens van de bewoners van appartementencomplex Eemstein / Zonnestein is gerealiseerd. De gemeente Zwijndrecht heeft een fietspad aangelegd langs de Swanendrift. Dit pad is vandaag feestelijk in gebruik genomen.

De gemeente ontving klachten over water op de wandelpaden in de parkachtige omgeving van het appartementencomplex Eemstein / Zonnestein. Daarom is najaar 2016 het openbaar gebied langs Eemstein opgeknapt. Het asfalt aan de Swanendrift en Warmoerziersstraat is vernieuwd, voetpaden herstraat, zebrapaden en oversteekplaatsen veiliger gemaakt. De wandelpaden in de parkachtige omgeving zijn heraangelegd en nieuwe bomen en struiken geplant. Dit voorjaar wordt bloemrijk gras gezaaid.

Wethouder openbare ruimte Robert Kreukniet: 'Ik ontving veel verzoeken voor een fietspad langs de Swanendrift ter hoogte van Eemstein / Zonnestein. Gelukkig bood het project financiële ruimte. We hebben daarom op veler verzoek een fietspad door het parkachtige gebied aangelegd."

De werkzaamheden werden vandaag, donderdag 16 maart feestelijk afgesloten. Wethouder Robert Kreukniet onthulde bij de bushalte een speciaal verkeersbord met daarop een waarschuwing voor stevige windvlagen rond de flatgebouwen. Ook speelde hij met de buurtbewoners een partijtje op de jeu-de-boulesbaan die is aangelegd in het kader van Pak aan. Daarna werd met buurtbewoners nog even nagepraat in de Rob Sterkenzaal, Eemstein 305 in Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!