Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen aanvraag voor Koningsdag braderie op Bruïnelaan.' Dhr. De Wit achter het spreekgestoelte
15feb

Geen aanvraag voor Koningsdag braderie op Bruïnelaan.

ZWIJNDRECHT - In de gemeenteraad van dinsdag 14 februari  was het een drukte van jewelste. De avond begon met een fotoshoot van Jeroen Exoo met de burgemeester voor het blad Hallo. Hij werd gevolgd  als zwakbegaafde en is een frequent bezoeker van de gemeenteraad.

Tal van bewoners uit het Julianadorp waren ook  naar de gemeenteraad gekomen met een handtekeningenlijst. Dhr. de Wit was druk bezig geweest met het verzamelen van handtekeningen voor het behoud van de kleedjesmarkt in het Julianadorp. Ruim 700 handtekeningen waren er door hem opgehaald. Bij zijn aanbieding liet hij weten dat de veiligheid en toegankelijkheid in de wijk goed is en dat bij en rond het Badhuis alle faciliteiten zijn .

Burgemeester Schrijer nam de handtekeningen in ontvangst en nodigde Dhr. de Wit nogmaals uit voor een gesprek en benadrukte dat de kleedjesmarkt gewoon doorgang kon vinden. Er was nogal wat onrust ontstaan door de geruchten dat Koningsdag naar Walburg zou gaan.

ABZ had een motie voorbereid rondom Koningsdag die op verzoek van het CDA meteen behandeld werd. De strekking van de motie was feitelijk een verzoek aan het college om Koningsdag gewoon haar doorgang te laten vinden op de Bruïnelaan. Dit aangezien in de planning van de werkzaamheden aan de Bruïnelaan daar altijd rekening mee was gehouden.

Bij het indienen van de motie liet ABZ ook weten dat zij wel bewust was van het feit dat zij hier niet over gaan maar dat de traditie  en de verbinding tussen Badhuis, Raadhuis en het TRIS toch altijd zorg draagt  voor gezelligheid. Al snel bleek dat er door de oranjestichting geen aanvraag gedaan was voor een braderie op de Bruïnelaan maar bij winkelcentrum Walburg. Hetgeen toch bij veel raadsleden verbazing wekte.

De toetsing van veiligheid is wat er door het college gedaan wordt en daarop wordt de aanvraag beoordeeld. Het CDA was naast de indieners van de motie  het stelligst rondom Koningsdag en vroeg zich ook af of er met de subsidient de Oranjestichting misschien niet wat meer afspraken gemaakt moesten worden rondom de viering die al 23 jaar rondom deze plek plaatsvindt.

Ondanks de motie van ABZ kreeg deze verder geen steun anders dan woorden van sympathie. Omdat er geen aanvraag is gekomen voor een koningsdag braderie op de Bruïnelaan houd het daarmee ook op.

Wel was er veel aandacht en vraag voor de verbinding tussen Walburg en de kleedjesmarkt in het Julianadorp. Maar ook werd er nadrukkelijk gevraagd om een evaluatie.

Daarmee lijkt het er op dat er einde komt aan een traditie van Koningsdag te vieren rondom het gemeentehuis. Op social media verschenen er diverse reacties van tal van betrokkenen die kort daarna weer verwijderd werden.

Het houd de gemoederen bezig  en laat zien dat koningsdag leeft in Zwijndrecht. Zolang er geen vergunning afgegeven is, is het niet echt duidelijk waar koningsdag gaat plaatsvinden. Zoals Burgemeester Schrijer meldde is er een aanvraag rondom winkelcentrum Walburg. Tot voor kort was het winkelcentrum altijd gesloten op koningsdag of waren de supermarkten  beperkt geopend.Deel dit bericht met je vrienden!