Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gratis compost halen' Uw gft-afval vormt de basis voor compost en groen gas.
25mrt

Gratis compost halen

Zaterdag 25 maart 2017.

Vandaag kunt u gratis compost ophalen bij de oude stationsweg in Zwijndrecht en de parkeerplaats bij de ijsbaan in Heerjansdam. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.

Gemeente Zwijndrecht en HVC willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval. Uw etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.
Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, 80 kilo, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Naast compost van gft-afval kan er ook van uw grof tuinafval compost worden gemaakt. Drie kruiwagens grof tuinafval staan gelijk aan zes zakken compost.

Contactinformatie:
Locatie: de oude stationsweg / en de ijsbaan (Heerjansdam)
Organisator: Gemeente Zwijndrecht en HVC
Website:www.hvcgroep.nl


Deel dit bericht met je vrienden!